Domenico Mertens

Theaterregisseur

Vrienden lab

Ook voor makers met een eigen initiatief was er binnen De Vrienden van de Dansmuziek ruimte middels het Vriendenlab. Dit initiatief was bedoeld om spelers binnen het gezelschap vanuit eigen fascinaties kleine voorstellingen te laten ontwikkelen.

Zo speelden wij, tijdens het TF-2 Fringe festival in september 2006 Foliekes!, een avond in Paradiso met ons eerste Vriendenlab; een combinatie van eigen monologen van de spelers en verschillende eenakters.

Van 5 t/m 8 september 2007 bezetten wij een week lang ons eigen huistheater, het Rozentheater, en produceerden daar ons eerste VRIENDENLAB festival. Onze vaste spelers zetten eigen producties (monologen en eenakters) neer en Weeralarm ging er in reprise. Uiteraard mèt een uitgebreide ‘Meer!Meer!Meer!’

Op 25, 26, 27 oktober 2007 maakte en speelde Vrienden-actrice Eva Mathijssen Catcher in Their Eye van Richard Hurford als latenight in de Bovenzaal van het Rozentheater. Kevin Hassing, derdejaars toneelschoolstudent, liep een acteerstage in dit project.

Begin september 2008 volgde De Tijger gespeeld door Joost Claes, Scènes uit een Open Huwelijk door Arent Jan Linde en Femke Belmer, Een vrouw alleen door Ilke Turpijn en De Poezemuis door Mariken Bijnen met aansluitend om 22:15 Wééralarm (herneming van onze Parade voorstelling van dat jaar).

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Domenico Mertens

Thema door Anders Norén